LANGEBAAN

Schaatsen kan op veel manieren en op veel plaatsen. Breda beschikt over een schitterende ijsbaan met een 400m baan met binnenin een kleinere 30*60m baan. Schaatsen is geschikt voor alle leeftijden. In Breda is iedereen welkom, van beginner tot wedstrijdschaatser.

Leren schaatsen

Wil je leren schaatsen of je schaatstechniek verbeteren, wordt dan lid bij een KNSB-vereniging. In Breda zijn op de 400m baan maar liefst 10 schaatsverenigingen actief. Deze verenigingen beschikken over ervaren trainers die je de fijne kneepjes van het schaatsen kunnen bijbrengen. De jongsten krijgen meestal les op de 30*60m baan en de overige schaatsers op de 400m baan. Naast de schaatstrainingen in de winter verzorgen de verenigingen in de zomer Inline skate trainingen en andere vormen van landtraining. De verenigingen werken op veel gebieden samen zoals bij het organiseren evenementen en schaatswedstrijden.

Schaatsen

Wil je een keer ervaren hoe dat is om te schaatsen bij een vereniging, vraag dan een proefles aan. De meeste langebaanschaatsers schaatsen op noren, maar bij een proefles zijn alle type schaatsen toegestaan. Het is ook mogelijk om op de ijsbaan schaatsen te huren. Omdat de schaatsverhuur niet altijd open is, is het verstandig om tijdig contact op te nemen met de vereniging. Ga voor meer informatie naar de website van een van onderstaande verenigingen.

KNSB schaatsverenigingen ijsbaan Breda