IJSHOCKEY

‘’IJshockey is niet alleen de mooiste teamsport, maar ook de snelste teamsport van de wereld. Het doel van het spel is om te proberen de puck zo vaak mogelijk in de goal van de tegenstander te krijgen. Dat gaat niet vanzelf. Kinderen vanaf 4 jaar leren daarom door een combinatie van samenwerken, kracht, snelheid en behendigheid, hoe zij een wedstrijd moeten winnen. Niet ten koste van alles, trainers leren de kinderen namelijk de juiste balans te vinden tussen teamgeest, (zelf-)discipline, tact en sportiviteit naast persoonlijke competitiedrang, kracht, inzicht in het spel en behendigheid. Niet voor niets draagt deze sport bij aan een positieve karaktervorming van het kind.

WAT KOST HET?

Vanaf ieder moment gedurende het seizoen kan er worden aangesloten bij de trainingen van de ijshockeyschool op dinsdag van 16:15 – 17:00.

Voor de ijshockeyschool zijn de eerste 2 lessen gratis. 

WAT DOE JE TIJDENS DE LES?

Het ijs is opgedeeld in vakken, waar op verschillende niveaus getraind wordt. Je krijgt dus op je eigen niveau les. De vaardigheden die je tijdens deze lessen leert, zijn:

  • Je leert schaatsen, vallen, opstaan, remmen, bochten maken, enz.
  • Je leert hoe je met een stick en een puck om moet gaan.

WAT HEB JE NODIG?

  • Schaatsen, een ijshockeyhelm en een stick. Als je één van deze dingen niet hebt dan kun je ze bij ons huren.
  • IJshockeyhandschoenen of gewone handschoenen.
  • Elleboog- en kniebeschermers (van je skeelers bijvoorbeeld).

AANMELDEN VOOR DE IJSHOCKEYSCHOOL

IJshockey is een wintersport. Het seizoen loopt normaal gesproken van oktober tot april. In deze periode ben je altijd van harte welkom. Via de website van de Yeti’s kan je je aanmelden voor 2 gratis proeflessen.

OUDER DAN 10 JAAR OF VOLWASSEN?

Ben je ouder dan 10 jaar of een volwassene, dan hebben de Yeti’s ook mogelijkheden om te (beginnen met) ijshockeyen.